Frøken Funky Farm

Hvorfor Funky Farm, Frøken Farmer?


"..for å ikke ende opp med å gå i allværsjakke og crocs (forsåvidt ingen fare, men best å være på den sikre siden!) legger jeg herved litt press på meg selv for å sikre en viss standard på stilfronten."
Sitat meg selv, 16. juli 2008, på mitt første blogginnlegg.
Funky Farm er en blogg om meg selv og mitt liv som sauebonde på et lite sted ved havet som heter Harbak og ligger på Fosenhalvøya utenfor Trondheim. Jeg har vokst opp her ute, men flyttet hjemmefra i 1996, og har bodd i blant annet Trondheim og Oslo, helt til jeg kom tilbake igjen våren 2008. Da flyttet jeg inn på nabogården til foreldrene mine, som jeg kjøpte, og døpte Edmundgården, etter de som drev gården da jeg var barn. 


Jeg har rundt 100 vinterfôra sauer av Norsk Kvit Sau, i tillegg til en flokk på omtrent 50 Steinaldersau (Villsau). Sauer er de skjønneste dyrene som finnes og jeg elsker det frie livet på landet. Samtidig er Bonde kanskje verdens viktigste yrke, særlig når man ser på verdens matvaresituasjon i framtida, så jeg er veldig stolt over det jeg driver med. Foreløpig produserer jeg sauekjøtt og ull, samt rundballefôr til eget bruk, men etterhvert som jeg får bygget opp gården blir det iallefall egg-, grønnsaks- og bærproduksjon også. Enda kan jeg ikke leve bare av gården så jeg jobber bl.a. som lærervikar ved siden av. Jeg bor sammen med kattene Katja, Diana og Perle, i tillegg bor en hest ved navn Loke også på Edmundgården. 


Samtidig som at jeg elsker tilværelsen her ute i havgapet har jeg en sterk urban side og er nok over snittet interessert i det som skjer i moteverdenen, til bonde å være. Dette er ingen moteblogg, men jeg legger ut moterelaterte saker som inspirerer meg i tillegg til bilder av mine egne antrekk rett som det er. Ikke fordi jeg ser så fantastisk ut, men fordi jeg liker selv å se på, og inspireres av, hva andre har på seg, det sier noe om personen, dermed sier mine klesvalg noe om meg. Jeg oppdaterer sjelden garderoben med nytt (men gjett om jeg har en lang ønskeliste!), så jeg prøver å være flink til å bruke det jeg har, variere kombinasjonene og bruker aldri det samme antrekket to dager på rad. Selv om man er bonde trenger man ikke se ut som stereotypien av en!


Jeg blogger stort sett et par ganger om dagen, med masse bilder. God fornøyelse!


Fred og kjærlighet!
- Frøken Farmer