søndag 9. januar 2011

Prosjekt Perle

Jeg så Perle såvidt da hun kom på fredagskvelden, men etterpå var hun sporløst borte. Jeg letet etter henne flere ganger uten å finne henne, men slo meg til ro med at hun var jo i huset et eller annet sted. Likevel, utpå ettermiddagen i går, bestemte jeg meg for at jeg måtte finne henne, for alt jeg visste kunne hun sitte fast et sted, og hun hadde verken spist eller drukket på nesten et døgn. 

Etter å ha endevendt alle rom, tilogmed de som hadde vært lukket, var den eneste muligheten jeg kom på inni sofaen. KrisehjemsmammaLene kom oppover og hjalp meg å løfte opp sofaen og joda, det var to hull på hver ende hun kunne gjemme seg i, og der var hun. Vi kunne få tak på henne, men hullet var så lite, vi så store og Perle strittet så i mot, at vi ikke fikk henne ut med en arm. Dermed hentet jeg verktøyskrinet mitt og Lene begynte å bende opp stifter og skjære litt i stoffet på undersiden for å få adgang fra den andre siden også. Og med hender fra begge sider, en holdt bakføtter og en nakke, fikk vi tilslutt lirket henne ut! Jeg har knapt sett så store øyne på en liten pus før, stakkars lile Perlemor.

Lene holdt henne mens jeg stengte for hullene og etterpå lå hun klistret inntil mamma Diana, mens Lene og jeg fikset med kontraktene. Etterpå gjemte hun seg bak putene i dagsenga og senere under godstolen, men jeg fikk henne til å gå inn i buret de kom i, og tok med både mor og barn til kjøkkenet, her er det ingen steder hun kan gjemme seg slik at jeg ikke får tak i henne. Og etter ei stund lå de begge på et teppe på kjøkkenstolen vis a vis meg, riktignok var Perle ganske på vakt hele tida, men hun har en veldig avslappet mor, heldigvis. Og her på kjøkkenet får de nok være ei stund, slik at Perle kan bli vant til stemmen min og til at jeg er her.

Akkurat nå er dog Diana på loftet og prøver å bli venn med Katja, seriøst, mens Perle sitter bak ovnen. Og nå er det siste etappe i Tour de Ski! God søndag!

PS. Jeg vat at "Katja" står med liten "K" i etikettene under innlegget, og det irriterer med grønn, men jeg får ikke endret det.

5 kommentarer:

Alfie sa...

Virka som om du har fått deg ei utfordring der, Line.
Men eg trur det skal gå bra med Perla. Eg trur ikkje eg veit om nokon som er meir eigna til ei slik oppgåve enn deg, Line!

Ingunn sa...

Stå på, blir nok et bra hjem for pusene dette! I denne heimen blir det nok ingen innekatter, det får holde med en sofagris av en hund!!

Frøken Farmer sa...

Takk for tiltroen! Det går seg nok til, men tror nok det kan ta lang tid.

Lene sa...

Perle kommer seg...hun trenger bare tid og masse kjærlighet - og en som deg, Line!Nettopp derfor er jeg SÅ glad for at hun får bo hos deg :)Gleder meg vanvittig til å hilse på neste gang jeg setter kursen mot Perlen på jord <3

Frøken Farmer sa...

Stor klem til deg, Lenemor - fra både meg og pusene. Nå ligger de to på stolen overfor meg igjen!