søndag 9. januar 2011

Kropp og sånn

Jeg jobber deltid som tilkallingsvikar i skolen. Jeg blogger om det jeg liker. Kombinasjonen av de to skapte reaksjoner da jeg la ut bilder av en naken og tynn modell;  Freja Beha Ericsen. At hun er naken, det ofrer jeg ikke en kalori, vi er alle nakne under klærne, og bildene er på ingen måte pornografiske. Dét det ble reagert på var at jeg, som jobber med barn og ungdom, og dermed er et forbilde, ikke burde legge ut bilde av en kropp og si den var fin. Etter min mening hadde det vært mye verre om jeg skrev at jeg syntes hun var stygg! Men jeg skjønner poenget, som engsjerte Hjarte skrev "Om man er født lubben eller skrinn så er det ok så lenge man er frisk", og det er jeg HELT enig i. Frisk og sunn - viktigst av alt!

Likevel synes jeg at jeg må kunne få si at jeg synes Freja er fin. Det er mye, og mange, forskjellig som appellerer til meg. Tynne damer med små pupper, kraftige menn med store mager, muskuløse okser, muskuløse jenter (ikke minst!), raske hunder, røde sko, transparente stoffer, istykkerrevne jeans, marsipanpølser, hårfrisyrer, hardhendte kyss, store smil, raspende, hese mannsstemmer, ironi, havet, and the list goes on!

Jada, jeg sporet litt av der, men poenget er jeg må kunne få si at en tynn jente er fin, kan det ikke like gjerne gjøre godt for en så tynn jente å lese, (tro meg, jeg har faktisk fått flere meldinger på akkurat på det!) som det kan få noen til å slanke seg? Jeg er ingen fagmann på feltet, langt i fra, jeg er ingen pedagog, og jeg kommer ikke til å utdanne meg til noen av delene. Jeg kommer til å blogge, jeg kommer til å fortsette å tenke meg om før jeg legger ut noe. For det gjør jeg faktisk. Bildene av Freja hadde jeg egentlig tenkt å legge ut uten tekst, men skrev kort at hun var vanvittig pen, men også vanvittig tynn, for å få fram at det ikke var et ideal. Det var bevisst lite tekst, etter min mening er kort og fyndig ofte bedre enn lange utgreiinger.

"En som undrer" skrev "Hvorfor er du opptatt av kropper? Klær/mote er en ting, men hvorfor har en voksen kvinne behov for å kommentere andre kvinners kropper enten de ser slik eller sånn ut?" Jeg er slett ikke så opptatt av kropper som du nok har fått inntrykk av, og har ikke noe behov for å kommentere andre kvinners kropper. Men jeg la ut noen bilder som jeg falt veldig for, det er det jeg faller for jeg legger ut, være seg et par sko, en solnedgang eller kunstneriske bilder - som den gangen tilfeldigvis inneholdt en naken kropp. 
Kropp er topp, og kvinner er stort sett penere enn menn, etter min mening. For ikke så lenge siden var det Gro Hammersengs mage jeg la ut, da var det ingen som reagerte, selv om den er mye lengre fra normalen, hva nå normalen enn er. Det er det nemlig ikke min jobb å kåre.

Nå stopper jeg her for i kveld, det er flere gode (og et par usaklige) kommentarer jeg vil ta tak i, men nå skal jeg legge kroppen min. Kroppen min, som har ikke har hofter, men slapp mage, fine armer, store øyne, dårlig syn, tørt hår, skjeve tenner og passe lange bein - altså en av uendelig mange varianter av en helt normal kropp. 

Ikke akkurat det jeg ville kalle en pen Line, men helt klart en normal Line.

1 kommentar:

Lisa L.S sa...

En väldigt härlig och ärlig Line!:-)