søndag 24. mai 2009

Jaha, dett var dett.


Helga ble ikke som planlagt, men det er ikke noe vits i å syte over det nå.

Jeg har en halvflaske vin skvalpende i magen, og skal finne min katt og min seng.

I morgen er en ny dag og ny uke!
Question for you - hva er sjelefred?
Jeps, vi er litt dype seint på søndagskvelden. Interessert i å høre noens tanker om dette!
natta /L

7 kommentarer:

Siri sa...

Sjelefred er visst noe vi skal finne når
VI SKAL PÅ TUUUUUUUUUUUUUUUR!!
Gleder meg masse masse.

Love you pus! :-*
God natt.

Alfie sa...

Eg får min del er nok ei enkel og litt primitiv sjel. Eg finner sjelefred på hjortejakt. Då blir eg plutseleg i fullstendig mental balanse. Når ein sitter på post får ein feks god tid til å sitte å tenke gjennom ting og tang.

Når eg er på jakt legger eg forøvrig alt som har med skule, jobb, kvinnfolk, pengar og heile resten av verden for den del til sides. Lever i nuet og på stedet, viss du skjønna.

So det koka ned til at sjelefred for min del er å kunne drive med noko som eg likar og som eg føler er riktig for meg. Og samtidig kunne tømme hovudet for alt anna.

Klem Alfie

Ingvild sa...

Jeg skjønner ikke hvordan "koblinger" fungerer, men her er mitt bidrag :


http://tillerbakk.blogspot.com/2009/05/nattefred.html


:)

Dramaqueen sa...

Sjelefred? I følge leksikon så er det ro i sinnet. Sinnsro. En rask breafing på nett sier: Sjelefred handler om at livet ikke er et annet sted, men her og nå. Å akseptere og anerkjenne seg selv, sine muligheter og begrensninger, som en person man liker -å slutte å disse seg selv. Noen ganger roer sjelen seg med en joggetur, en strak gallopp, stuegulvdansing eller en helt vanlig rusletur i naturen. Eller hjortejakt og alt det andre som denne kloke Alfie skriver om. For meg er sjelefred den følelsen jeg får etter å ha hørt denne tilstrekkelig antall ganger: http://www.youtube.com/watch?v=LU_QR_FTt3E på full mage. Ingen ting fønker på tom mage. Ikke denne en gang: http://www.youtube.com/watch?v=v9ps4nb84Cc&feature=related Men noen ganger så ER sjelefreden der. Det er bare jeg som er litt dramaqueen med alt for mørke solbriller. Da hjelper det å bake brød. Summa summarum handler altså sjelefred for meg om jevnt blodsukker og god musikk. Mat og musikk. Man skal heller ikke kimse av å bare sette seg rett ned, trekke pusten og se seg om. Jeg skulle forøvrig bare innom her for å se etter fine dyre- og naturbilder. Motiv som også bidrar til ro i sinnet. Takk for dem, Funky farmer. ...Jeg vil gå så langt som å påstå at så lenge jeg er mett, har tilgang på god musikk og natur, så har jeg ikke behov for sjelefred... Har du?

Randi di sa...

Sjelefred er at jeg jobber med å fikse 2 billetter til U2 i Gøteborg til oss..... Da blir det ro i sjelen altså...... Love you plænty kjære Linemi! :)))

Line sa...

Siri - det blir fantastisk, sammen med deg får jeg helt sikkert sjelfred - gleder meg ihjel!

Alfie - det koker ned til det samme for min del! Jeg er ikke noen jeger, men det samme gjelder for meg når jeg gjeter i marka. KLEM

Ingvild - kanskje vi skal kalle det hjertefred i stedet for sjelefred? "en god klem av noen som bryr seg" er iallefall hjertefred!

Dramaqueen - takk for bra svar og vakker musikk! Strak gallopp er noe jeg kunne trengt når jeg kjenner etter! Og ja, mat, musikk og natur er essensielt i min hverdag også, for jo, jeg har nok behov for sjelefred.

Randi - say whahaaat? DA blir det ro i sjelen og uro i lommeboka!
Love you tusen min kjære!

Ingvild sa...

Hjertefred høres godt ut, jeg vil like å kalle det det... :)